Singurii care mai protesteaza

Ca ne afundam in rahat pe zi ce trece nu e o noutate. Ca al nostru guvern nu are nici macar o idee cum sa iasa din acest rahat iar nu este o noutate. Ce este o noutate este faptul ca totusi mai exista oameni care protesteaza. Pensionarii! Pensionarii pare-se ca sunt singurii care, probabil din prea mult timp liber, vor sa protesteze impotriva dobitocilor care ne conduc. Bravo lor! Macar ei incearca sa faca ceva. Ar trebui ca populatia sa ia exemplul grecilor, sa caute pe Goagal reteta Cocteilului Molotov si sa-i scoata pe guvernanti la un cocteil in oras… sau in guvern. Atat timp cat stam cu botul pe labe, marea parte a populatiei acestei tari, nici ca o sa se sinchiseasca guvernantii de nivelul nostru de trai. O sa scada puterea de consum, o sa scada nivelul de trai, or sa scada taxele si impozitele platite, caci nu o sa mai fie prea multi angajati, o sa fie aruncate tot felul de masuri anticriza care or sa ne grabeasca intr-un faliment placut.

Pensionara (grad: 5 papornite de rafie) care aplica o directa de dreapta unui jandarm (grad: 1 pulan SH)

Daca te intereseaza de ce ti se intampla iata reteta fericirii:

Cocteil Molotov

(Sursa: Wikipedia, enciclopedia liberă)

Cocteil Molotov este o bombă incendiară artizanală, un amestec de anumite produse inflamabile (ex. benzină) cu ulei de motor şi un recipient de sticlă.

În modelele clasice, o cârpă sau bucată de pânză aşezată în locul dopului serveşte de fitil. Se aprinde fitilul şi se lansează. La spargerea sticlei se împrăştie conţinutul care intră în contact cu flacara fitilului şi se incendiază. Uleiul de motor face ca benzina să se lipească de orice suprafaţă.

Cocteilul de impact în loc de fitil foloseşte acid sulfuric şi potasiu. Lansând bomba, sticla se sparge şi acidul întră în contact cu potasiul generând o puternică reacţie exotermică (urcare bruscă de temperatură), care face să inflameze combustibilul. În plus pe lângă daunele provocate de foc, trebuie să adăugăm şi efectul coroziv al acidului. Altă caracteristică a bombei cu acid în înfruntări nocturne nu arată poziţia aruncătorului.

A fost folosit în timpul Războiului civil spaniol 19361939, dar denumirea provine de la utilizarea lui în Războiul Ruso-Finlandez, pe atunci Viaceslav Molotov (ministru de externe a Uniunii Sovietice) anunÅ£a prin intermediul radioului populaÅ£ia finlandeză, că armata rusă nu bombardează ci trimite alimente; finlandezii au răspuns în felul următor “daca Molotov pune mâncarea, noi vom pune cocteilurile”. Această armă era utilizată ca armă antitanc şi avea un efect demoralizator pentru inamic. S-au folosit în general în conflicte urbane, datorită uşurinÅ£ei de fabricare şi costului scăzut. Deasemenea se foloseşte în diverse proteste violente la mitinguri în confruntările cu poliÅ£ia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *