Senzational!!! Am ramas fara permis…

In ultima vreme am avut foarte mult de munca la birou, am avut de munca acasa caci m-am mutat si am tot carat lucruri dintr-o parte in alta, insa un lucru interesant s-a intamplat: am ramas fara permis. Acum stie toate lumea cazurile cand mergi cu cineva in masina si calci pe bec, drept urmare il instruiesti pe colegu din dreapta sa iti sustina cauza. In cazul meu, veneam cu varul meu de pe Vatra Luminoasa si am facut dreapta pe Mihai Bravu cand din spatele meu se apropria cu luminile puse in functiune o masina cu doi politisti. Mi-a facut semna sa trag pe dreapta asa ca am zis sa vad ce le pofteste sufletul.

– Buna seara, agent Cutarescu sunt, actele la control.

– Sigur dar spuneti-mi si mie pentru ce m-ati oprit.

– Pai dvs. nu ati vazut semaforul?

– Care semafor domne ca am trecut de doua pana acum?

– Vatra Luminoasa cand ati facut pe Mihai Bravu.

Mi s-a intamplat insa odata sa trec pe rosu de cand ma stiu, insa m-am uitat din greseala la semaforul verde al pietonului, dar de data asta chiar nu vazusem nici un semafor verde al pietonilor ca nu era unu ci erau doua verzi pentru soferi. L-am intrebat pe varul meu, daca am trecut pe rosu, si la fel a zis si el ca a vazut verde. Nenea politistu zice ca el statea la celalalt semafor de pe sensul opus si ca cele doua semafoare sunt sincronizate deci daca la el era rosu si la mine trebuia sa fie tot rosu. Acum eu am o nelamurire, nu spune in codul rutier ca daca semaforul nu merge te supui indicatoarelor care exista sau prioritatii de dreapta? Asa scrie. Si mai scrie ca la culoarea galbena a semaforului inainte de verde, bagi masina in viteza si astepti sa pleci de pe loc cand se pune verde? Scrie. Pai si daca aceasta culoare galbena nu mai exista deducem ca semaforul nu merge conform codului rutier. Deci atunci eu carui reguli ma supun, in cazul in care chiar am trecut pe rosu cum spune nenea militianu?

Intrebarea mea este unde depun acum contestatie, la politie sau le judecatorie, ca permisul meu nu il las unor tembeli care iar aplica legea numai atunci cand vor ei… noapte si ziua cand trec toti pe rosu si incurca intersectiile, ei dorm in masina, in intersectie.

2 Comments

 1. Sunshine

  11 November, 2009 at 3:49 PM

  te duci la judecatorie…am fost eu cu o prietena ptr aceeasi problema si castigi daca ai martor..
  sper ca pe procesu verbal scrie ca mai erai cu cineva-n masina:D
  succes!

  dupa ce`l castigi o sa faca ei recurs automat…il castigi si la recurs.

 2. Adi

  11 November, 2009 at 5:17 PM

  Ms sunshine, am si martor si am si scris pe procesul verbal ca am martor. dar daca castig il dau in judecata pe politist, pentru timpul pierdut, pentru disconforul creat si pentru tot ce se mai poate da.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *