Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/adimitra/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Saraci? Noi?

Saraci? Noi?

Am auzit zilele astea despre madam Udrea care vrea ea sa bage toate achizitiile pe bani publici, pentru al ei Minister al Dezvoltarii si Turismului, la secrete de stat. Tot madam Udrea mai vrea sa cheltuie 1 miliard de euro pentru constructia a cate 10 case in circa 2500 de sate/comune pe intregul tari (programul “Renaşterea satului românesc, 10 case pentru specialişti”). Case destinate politistilor, medicilor sau profesorilor, care ar urma sa locuiasca in ele daca doresc sa fie repartizati in respectivele sate. O casa costa 30-35.000 de euro. Toate aceste mofturi ale doamnei Udrea au fost incluse la urgente pentru care se vor da niste Ordonante, normal de Urgenta.

Pe de alta parte, nenea Berceanu, ne starneste amuzamentul cu urmatoarea replica in ceea ce priveste constructia a 58 km de autostrada Zapezii intre Comarnic si Brasov:

“Ce m-a deranjat insa pe mine este ca toti mancatorii de … cand n-aveam contract ziceau ca de ce nu facem autostrada, pentru ca apoi, cand aveam contract, sa caute tot felul de bube”

Acum, nu stiu ce sa zic, dar 58 de bube a cate aproximativ 26 de milioane de euro fiecare, reprezentand cei 1,5 miliarde de euro pentru amarata de autostrada, sunt totusi niste bube.

Ce ma fascineaza sunt sumele astea care se vehiculeaza, 1 miliard pe colo, 1,5 miliarde pe partea asta. Bai noi suntem o tara in care se ruleaza bani multi nene. Sa coste 26 de milioane de euro 1 km de autostrada e ceva incredibil. Da ce o fac din titan? Nu se mai farama in veci? Trece peste munti? Prin cer? Nu. Sunt doar niste 58 de km amarati. Udrea, vrea sa construiasca case cu 30-35.000 de euro casa. Da ce casa faci tu printesa la tara de banii astia? Ca nu pricep?, adica pentru toate astea as vedea si eu niste preturi mai mici, sunt totusi case la tara. Sunt totusi 25000 de case… ar trbui sa ai un discount pentru atribuirea unui asemenea contract, ca aici este vb de en-gros deja, chiar daca nu sunt toate casele construite de aceiasi firma.

Ma rog, cum am spus, ma fascineaza sumele astea, si cred totusi ca daca inainte se mai fura asa mai cu frica, acum deja se anunta la TV si in monitorul oficial ce hotii se mai pun la cale. Are papusea Udrea nevoie de gentute de 10.000 de euro, merge la Basescu, ii prezinta dorintele ei… oral, dupa care nenea Traian, trimite telegrama lui Boc: Udrea are nevoie de gentuta noua. STOP Construim niste case la tara. STOP Da repede o ordonanta de urgenta. STOP. Urgent. STOP.

Si a doua zi “Viata la tara” de Duiliu Zamfirescu, reeditata si imbunatatita de Elena Udrea. Nu neg faptul ca Udrea este o femeie desteapta. Poate intr-o zi va ajunge presedinte. Numai sa tina campania destul incat sa-si convinga toti alegatorii din tara sa ii acorde votul… cu gura!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *