Politistul daltonist

Azi mi-am luat permisul de la Politia Rutiera de pe Udriste. Am incercat si ieri dar nu am avut toate actele necesare pentru eliberarea permisului si anume:

– Dovada in original
– Copie dupa Cartea de Identitae
– Certificatul de grefa in care sa se vada clar numarul de dosar pe care l-am depus la judecatorie.

Toti oamenii care au diverse meserii au ochiul antrenat sa se uite la anumite detalii din meseria lor. Eu de exemplu fiecare ziar, revista sau reclama o analizez din punct de vedere tehnic, daca e aliniat bine, daca a folosit fonturi nu stiu de care etc. Insa in ultima vreme de cand am prins o antipatie acuta fata de politisti, observ toate balariile care le fac. Cand am vazut politistul care a facut stanga unde nu avea voie m-am dus si l-am intrebat daca a procedat corect. S-a balbait si s-a inrosit tot. Masini de politie parcare aiurea am vazut peste tot. Am vazut si politist care dirijeaza circulatia in intersectie si singura modalitate prin care poti trece in directia indicata de el este daca treci peste el, ca e prea prost sa se dea 2 metri mai in spate incat sa nu il ocolesc ca pe giratoriul de la Unirii. Ieri cand am incercat sa imi recuperez permisul, pe strada cu Militia capitalei 4 masini de politie stationate in loc cu oprirea interzisa. Pai cum, noi nu avem voie sa oprim masina cand vedem semnul ala si in, mai nou, unele cazuri ni se si ridica, iar militienii aia si le parcheaza fix sub semnul OPRIREA INTERZISA? Macar sa vorbeasca la administratia drumurilor sa le scoata semnele… asa nu ar mai fi considerata oprire neregulamentara.

Azi insa, cand terminam serviciul si mergeam spre casa, pe bvd Unirii, in fata mea, mergea o masina de militie. A facut dreapta pe Mircea Voda, la fel am facut si eu. Inaintea noastra se facuse semaforul rosu si in mod normal la semaforul rosu daca nu esti in misiune, fie ca esti politist, militar, pompier sau salvare opresti. Eram cu ochii pe masina cu militieni sa vad si eu cand au de gand sa incetineasca la semaforul rosu. Ei na! Da ce au oprit? Pai nenea militianu ori era daltonist, ori era in misiune si a uitat sa puna luminile, ca nici nu pot concepe ca el chiar nu a vazut rosu sau mai rau l-a vazut si l-a ignorat. Cum as putea sa gandesc asa ceva cand ei sunt un exemplu pentru noi. Sunt un fel de popa de la biserica: fa ce zice el si nu ce face el, ca daca faci ca el naiba te ia.

Deci concluzia: eu am trecut pe verde iar papagalul cu sapca a vazut rosu, azi eu la rosu am oprit iar papagalul cu sapca la rosu a trecut. Mare pacat ca nu am pornit dupa el sa ii cer numele ca sa merg sa fac o sesizare mica si sa stea si el cel putin o luna fara permis. Dar promit solemn ca de acum incolo sa i-o trag fiecarui politist care se crede mai presus de codul rutier pe care il aplica dupa cum il taie pe el capul sau in functie de cat de mult ii place numarul meu de Dolj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *