Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/adimitra/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Oceanul de rahat in care se afunda Romania

Oceanul de rahat in care se afunda Romania

Sunt abonat de multa vreme la Wall-Street.ro si primesc newsletter cu diverse stiri pe care le citesc ca sa mai aflu ce se mai intampla, in ce hal se mai afla tara, ce s-a mai intamplat prin mediul de afaceri, sau prin politica, un domeniu care imi placea acum multi ani, insa acum cand ascult stirile mi se pare ca sunt retardat, sau cel putin asta cred guvernantii nostrii dragi despre noi. Azi insa am intrat pe site-ul lor si am dat la sectiunea Economie. Iata cam cum aratau toate titlurile de pe aceasta pagina:

Nici macar un titlu din cele enumerate nu zice de bine. Daca ar fi sa trag o concluzie, anul 2009 o sa fie dezastruos. “Foamea-n glanda”, expresie care circula, din cate imi amintesc eu, in anii ce au urmat revolutia, incepe sa prinda iar viata. Pe fostul meu blog am facut un sondaj bazat pe intrebarea “V-a afectat criza in vreun fel?” la care au raspuns 44 de persoane dintre care 33 au raspuns DA si doar 11 persoane au raspuns cu NU. Inseamna ca 75% din persoanele care au raspuns au fost afectate de criza. Situatia se inrautateste de la o luna la alta. Dupa cum multa lume stie, trustul Realitatea-Catavencu le-a marit salariile angajatilor in februarie cu 11 procente iar acum le-a micsorat cu 50%. Am auzit de oameni din interiorul trustului care aveau salariu 5000 de euro si acum au 2500. Lasand la o parte mass-media care sufera din greu de pe urma acestei crize, pentru ca nu prea mai are publicitate, trec la situatia economica la nivel de tara. Aseara in emisiunea “In gura presei”, Mircea Badea zicea despre datoriile Statului la banci. Statul roman s-a imprumutat pe termen scurt cu dobanda foarte mare si are de dat pana la sfarsitul anului 4 miliarde de euro. Dupa cum spunea si Badea, statul este doar o denumire, el fizic nu produce nici un ban, el doar colecteaza de la noi, populatia care o sa platim impozite sa ne iasa ochii. Insa vorba reclamelor de la canalele de teleshopping “Dar stai, asta nu e tot” populatia o sa poata plati impozite daca are din ce, insa cum locurile de munca sunt tot mai putine si mai prost platite ma indoiesc ca o sa mearga ceva bani la buget. Pogea, un neica nimeni, un prostovan si un catel de-al lui Videanu, a venit cu idei pentru a aduce bani la buget si anume impozitul forfetar. Care a fost efectul masurii abordate de prostul Guvernului? Cititi urmatoarea stire, publicata pe Realitatea.net, ca sa nu ziceto ca vorbesc prostii:

Potrivit ONRC, 80.013 firme şi-au suspendat activitatea în acest anPotrivit ONRC, 80.013 firme şi-au suspendat activitatea în acest an

Daca faci o cautare pe google dupa cuvintele desfiintari firme, suspendare activitate sau infiintari pfa-uri ai sa vezi cum s-au inmultit anunturile:
Asadar noi populatia avem de platit pana la sfarsitul anului 4 miliarde de dolari, in conditiile in care actualul Guvern, o sleahta de incompetenti de altfel, vine cu tot felul de masuri anticriza menite sa ne puna bete in roate. Pe noi ne-au intrebat daca vrem sa ia atatea imprumuturi? Daca suntem de acord sa ne impovaram financiar la banci? Sau noi nu contam decat atunci cand trebuie sa platim impozite pentru ca ei sa poata plati aceste imprumuturi. Nasol pentru ei, deoarece situatia este abia la inceput si o sa se agraveze si mai rau. Inca mai are lumea ceva economii acum, inca mai face un ban de pe ici pe colo, dar in spre sfarsitul anului cand se vor vedea cu adevarat efectele crizei, o sa stam toti cu dintii la gard, iar guvernantii nostri o sa se trezeasca sefii unei tari falite, si vanduta bancilor. M-ar bucura sa vad cum nu mai poate plati Statul iar bancile sa inceapa sa isi imparta diverse proprietati cum ar fi: Palatul Poporului, cladirea Guvernului (ca si singura ei utilitate este ca le tine acoperis parlamentarilor cand dorm), Cotroceniul. Ar fi frumos, macar asa, poate populatia s-ar trezi si i-ar trage pe papagalii astia la raspundere. Oare e posibil ca poporul sa dea in judecata Guvernul? Desi suntem o tara cu iesire la mare, Romania se afunda intr-un ocean de rahat din care, noi populatia, trebuie sa punem umarul sa o scoatem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *