Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/adimitra/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Ministerul Tineretului si Sportului finanteaza o expeditie "extrem de costisitoare" de... 16.000 Euro

Ministerul Tineretului si Sportului finanteaza o expeditie “extrem de costisitoare” de… 16.000 Euro

Am tot auzit zilele astea de scandalul legat Monica Iacob Ridzi si despre cum a cheltuit ea peste 600.000 de euro pe activitatile organizate de 1 si 2 Mai. Nu stiu de ce mira pe cineva suma asta si faptul ca pentru organizare au fost contractate doua firme cu sediul in acelasi bloc cu aceiasi asociati. Doar asta-i Romania, tara purelor coincidente. Este pura coincidenta ca cele doua firme au aceiasi asociati si acelasi sediu social la fel cum este pura coincidenta ca pentru acest contract nu s-a facut o licitatie. Monica este o specia noua de hot, unul care nu mai are pic de jena. Ea trambiteaza in plina criza ca o sa cheltuie si mai mult, sau ca suma cheltuita nu este foarte mare! Cu doamna Ridzi nu-i mult? Toate sutele astea de mii de euro sau milioane, platite catre nu stiu ce firme de bloc, la un minister sau altul dintr-un buget saracit la care cotizeaza o tara intreaga, si careia nu-i merge bine deloc in acest an de criza, nu reprezinta mare lucru? Este clar ca avem conceptii diferite despre ceea ce inseamna sume mari si banii. Eu visez la 500.000 de euro, Monica Iacob-Ridzi viseaza iar cand se trezeste cu o semnatura a scos 500.000 din bugetul Ministerului.

Toata aceasta situatia este cu atat mai deranjanta cu cat Ministerul Tineretulu si Sportului ar trebui sa ajute tineretul si sportul, nu? Am citit de curand in ziarul Ring despre o pustoaica de 14 ani, Crina Coco Popescu, care a stabilit un record mondial pentru: cel mai tanar alpinist din lume care a cucerit “acoperisul Africii”, urcand pe varful Uhuru din Kilimanjaro la altitudinea de 5.896 m. La 10 ani a inceput alaturi de tatal ei sa escaladeze munti din strainatate precum: Dente del Gigante (4.014 m), Mont Blanc (4.810 m), Kazbek – Caucaz (5.047 m), Damavand – Iran (5.761 m), Ojos del Salado (6.891 m), Acongaua (6.962 m), Cho Oyu din Himalaya (8.000 m), Uhuru din Kilimanjaro (5.896 m). Eu la 10 ani ma jucam, scuzati expresia, cu puta prin tarana. Avem tineri valorosi, care pe propriile puteri reusesc niste performante atat de uluitoare. Plata unei astfel de expeditii se incadreaza intre 10.000 si 15.000 de euro, bani pentru care parintii Crinei au fost nevoiti sa isi vanda masina, pentru ca nu au reusit sa obtina sponsorizari. Tanara alipinista a primit titlu de maestru al sportului din partea MTS.

Doamna Monica Iacob, Ridzi(col) de stupida, se contrazice singura cand spune ca suma de peste 600.000 de mii de euro nu este mare pentru ce a facut ea de 1-2 Mai si ca o sa cheltuie si mai mult pe viitor, insa in momentul premierii Crina a spus ca “…am acordat sprijinul financiar necesar pentru o astfel de expediÅ£ie care este extrem de costisitoare”. Probabil ca daca nu scriam mai sus cam cat costa o astfel de expeditie, dupa valoarea banului in viziunea Monicai, toata lumea s-ar fi gandit ca este vorba de sute de mii de euro catre milioane. Este vorba de niste amarati de 16.000 de euro.

“Atât eu cât şi ministerul ne alăturăm acestui demers temerar al Crinei şi al lui Ovidiu Popescu, acela de a încerca să doboare două recorduri: prima femeie din România care va încerca să urce pe unul dintre cele mai înalte şapte vârfuri din lume şi va fi şi cea mai tânără persoană pe un munte la o asemenea altitudine. … Am acordat sprijinul financiar necesar pentru o astfel de expediÅ£ie care este extrem de costisitoare. Este vorba de suma de 16.000 de euro, suma care va acoperi cheltuielile deplasării lui Coco în această expediÅ£ie…” , a declarat d-na Monica Iacob-Ridzi.

Pai cum doamna o expeditie de costa 16.000 Euro este extrem de costisitoare, insa 600.000 Euro sunt bani de tigari? Are dreptate, pentru ca depinde din ce punct de vedere privesti problema. Doamna Ridzi nu castiga nimic din 16.000 de euro, pe cand din 600.000 de euro scoate si ea de-o masinuta.

Uhuru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *