Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/adimitra/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Impozit pe impozit la impozit sau pe scurt Pogea - adimitran.com

Impozit pe impozit la impozit sau pe scurt Pogea

“Pe de altă parte, ordonanÅ£a de ur­genţă a Guvernului nu este clară în privinÅ£a societăţilor inactive, neexistând nicio precizare că acestea nu ar plăti impozitul forfetar. ExperÅ£ii în fiscalitate arată că ar mai fi necesare lămuriri, prin normele de aplicare a ordonanÅ£ei, şi cu privire la firmele nou înfiinÅ£ate şi la cele care nu au înregistrat venituri în anul fiscal anterior.”
Asta citeam ieri intr-un articol de pe capital.ro. O concluzie ar fi ca Pogea s-a grabit ca “fata mare la maritat”, adica el a propus repede impozitul forfetar, l-a bagat in sedinta de Guvern si guvernantii au bagat repede o ordonanta de urgenta prin care il aprobau si noua impozitare intra in vigoare de … maine. Trecem peste cateva puncte cu vederea, cum ar fi:
1. Nu poti modifica codul fiscal si sa intre in vigoare imediat ci la inceputul urmatorului an fiscal
2. Pragurile impozitului forfetar sunt prost gandite. Pentru Pogea nu conteaza ca faci 12.001 euro cifra de afaceri si platesti 1000 de euro impozit sau faci 50.000 de euro si platesti tot 1000 de euro, insa pentru saracul care face 12.0001 ustura.
3. S-a votat cota unica de impozitare care acum se bate cap in cap cu acest impozit absurd in cazul in care nu ai profit si tot trebuie sa platesti la stat cel putin 500 de euro.
4. Etc. pentru ca lista-i lunga in domeniul taxelor si impozitelor fara sens din Romania.

Observam ca dupa ce ca a dat o lege anapoda in graba cu care a dat-o nici nu au stat sa o analizeze bine, sa vada pe cine impoziteaza pe cine nu etc. Cum poti sa dai o lege atat de neclara.
Sa lasam, insa, si aceste neclaritati deoparte si sa ii dam domnului Pogea o problema de rezolvat, una inspirata din realitate.

Firma S.C. ABC SRL proaspat infiintata a facut urmatoarele investitii:
echipament IT: 1500 euro
Licenta software: 3500 euro
chirie: 400×12 luni= 4800 euro
intretinere cca. 50×12 luni = 600 euro
internet: 30×12 luni = 360 euro
telefon: 30x12l=360 euro
benzina: 70x12l= 840 euro
asig masina 1 an: 70 euro
impozit masina 1 an: 50 euro
birouri: 200 euro
contabila: 50x12l = 600 euro
Consumabile 1 an de zile: 500 euro
Total aproximativ pe un an de zile: 13.380 euro.
Dupa cum am zis vorbesc de un caz real iar firma are cifra de afaceri de 16.000 de euro pentru ca este la inceput. Pana in Pogea firma ABC SRL ar fi trebuit sa plateasca la sfarsit de an un impozit de aproximativ 420 de euro ramanand cu un profit net de 2.200 de euro, dupa Pogea o sa plateasca 1.000 de euro si o sa ramana cu un impozit de 1.620 de euro. Patronul firmei a investit 1 an de zile in firma 14.000 de euro si a facut profit de 1.620 de euro care daca ii scoate din firma ca dividente mai este impozitat odata cu 16% si mai ramane cu 1.350 de euro. Pogea nu a investit in firma ABC SRL nici un ban insa dupa un an de zile a obtinut 1.000 de euro profit.
Aici eu nu mai inteleg! De unde pana unde statul are astfel de pretentii financiare pe banii si pe munca mea? Eu investesc resurse in firma iar statul culege profitul? Cum ar trebui o astfel de firma sa creasca daca isi ia ciocane in cap inca din primul an de activitate? Eu inteleg din toate astea ca nu poti sa deschizi o afacere legala in Romania, pentru ca nu ai cum, sau poate imi explica domnul Pogea, pentru ca eu nu sunt in stare sa pricep.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *