Dragulescu de aur

Desi in frumoasa noastra tara fotbalul nu este sportul national, tot romanu vorbeste de fotbal. Un sport care nici nu se prea poate numi sport, dupa mine o activitate stupida, care in Romania este practicata numai de prost-crescuti care dupa primul gol intr-un meci important devin vedete si mari talente. Si ca meniul sa fie complet aceasta golaneala cu mingea la picior este iubita, aplaudata si contestata de niste ghiolbani, care se numesc suporteri. Acei suporteri care sar la bataie, care rup scaunele, rup gardurile, sparg masinile de prin jurul stadionului.

Fotbalul este un sport in care se invart milioane de euro, desi performantele sunt egale cu zerourile din aceste milioane. Fotbalul este sportul in care mergi pe stadion si risti sa pleci cu capl spart. Tot fotbalul este sportul care scoate ce e mai rau din toti oamenii. Nu am priceput de ce la orice meci dintre echipele rivale suporterii se iau la bataie, se injura de toti sfintii, si isi baga toate organele in tot neamul patronilor, patroni care finanteaza echipa, care repara pagubele produse de suporteri, si platesc amenzile primite tot din cauza suporterilor. Cu toate astea nu fotbalul este sportul care ne face cunoscuti peste hotare ci tenisul si gimnastica.

Zilele trecute Marian Dragulescu a reusit sa castige 2 medalii de aur la Campionatele Mondiale de Gimnastica. In finalul competitiei pe podium au urcat Dragulescu – aur si inca un roman care a luat argintul, Flavius Koczi. Asadar un sport care nu este foarte mediatizat in Romania si din care nu se castiga foarte multi bani a reusit sa ne faca campionii lumii. In urma cu ceva vreme pustiul ala de a iesit pe nu stiu ce loc la inot la sarituri se antreneaza pentru aceste competitii pe bureti, pentru ca nu suntem in stare sa avem un amarat de bazin olimpic.

Dar pentru o tara care citeste ziare precum Libertatea, Can Can si Click intr-o veselie, nu ma mira ca o mizerie de sport precum fotbalul este atat de iubit, iar despre gimnastica se vb doar cand castigam ceva.

Oare Dragulescu o fi petrecut pana la 3-4 dimineta inainte de competitie? Oare dupa ce a plecat cu medalia de aur in buzunar a mers sa sarbatoareasca cu pipitze precum Mutu? Nu cred, aerele de vedeta care il insotesc pe Mutu, sunt direct proportionale cu banii pe care ii castiga fiecare si invers proportionale cu performantele.


P.S. Merci “Veterinaro” pentru completare, caci desi stiam si eu nu am zis nimic, oina este sportul nostru national… iar de oina chiar ca nu am auzit un cuvant pe nicaieri. Asta se aseamana izbitor de mult cu situatia de dinaintea introducerii leului greu, cand desi moneda nationala era leul… bancnota sau moneda de 1 leu nu exista.

2 Comments

  1. Miky

    21 October, 2009 at 12:30 PM

    Bravo, Adi!!!!!!!

  2. Geanta

    26 October, 2009 at 7:08 PM

    nu uita nici de handbal, care desi are performante mult mai bune an de an (in special cel feminin) foarte rar se vorbeste si despre acest sport. Romania: the end of choice!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *