Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/adimitra/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Disponibilizari sau majorarea TVA, sau ambele? - adimitran.com

Disponibilizari sau majorarea TVA, sau ambele?

Asa suna un articol din ZF. L-am citit si nu m-a mirat cu nimic. Numai nu pricep de ce guvernantii se gandesc la astfel de masuri. Adica PIB-ul tarii este mic deci e normal ca acele salarii care le platesc pe la bugetari sa atarne greu. Dar marirea taxelor si impozitelor sau disponibilizarea nu cred ca sunt solutii. Si ce daca disponibilizezi 100.000 de bugetari? Au facut o economisire, dar dupa trebuie sa le plateasca somaj 1 an de zile, timp in care ei pot sta acasa. Ii dau afara dar dupa le platesc timpul liber. Frumoasa masura. Nu duci decat la scaderea nivelului de trai.

Marirea TVA. Alta prostie. Maresti TVA si ce obtii? Niste produse, mare parte importate, mai scumpe. Automat puterea de cumparare o sa scada. Asadar de incasat TVA e posibil sa incasezi la fel, daca romanu nu mai cumpara la fel ca inainte.

Alte taxe si impozite aplicate sau marite. Alta prostie, ca deja avem taxe si impozite sa intram de doua ori in cartea recordurilor.

Prin urmare ciuciu bani de salarii, ciuciu bani de somaj, ciuciu nivel de trai in Romania. Dar nu intereseaza pe nimeni ca de fapt PIB-ul este mic? Nu intereseaza pe nimeni ca nu prea producem nimic, si consumam mare parte din produse din afara granitelor? Deci le crestem altora PIB-ul scazandu-l pe al nostru. De ce nu pun investesc in agricultura? De ce nu se gandesc la cum sa producem, si nu la cum sa ne impovaram de taxe.

Daca nici asa nu se poate, ca … deh, nu ne duce capul sa producem, atunci ia sa mai reduca cheltuielile si prin ograda puterii. Sa-si micsoreze salariile, sa fie mai putini parlamentari (ca si daca sunt multi tot degeaba, ca nu prea-i duce mintea), sa nu mai construiasca sedii pt SPP de 30 de mil de euro (parca atat erau), plombe de drumuri cu 3000 de euro plomba, autostrazi la preturi astronomice, festivaluri de  sute de mii de euro. Apropo ce se mai stie despre Monica Iacob Ridzi? Cum a mai evoluat dosarul ei? A disparut din gura presei.

Sau poate vorbesc eu prostii si specializarea mea in informatica si nu in economie, nu-mi da dreptul sa contest mintile luminate, dar luminate economic, ale conducatorilor. Poate o sa scoata tara din rahat concediind bugetari si marind TVA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *