Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/adimitra/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Cine ridica pretul locuintelor?

Cine ridica pretul locuintelor?

De ceva vreme, prietena mea s-a hotarat sa isi cumpere un apartament de doua camere prin programul Prima Casa. Piata imobiliara era, pana sa apara acest proiect, blocata. Nimic nu prea se cumpara sau vindea pentru ca nici o banca nu dadea credite. Cine avea cash  era un fericit, si chiar a fost momentul potrivit pentru a face niste investitii daca aveam 50-60.000 de euro la saltea. Si chiar era o buna investitie, caci daca inainte de aparitia programului un apartament de doua camere ajunsese la aproape 55.000 de euro, acum a urcat iar catre 60-65.000. Dar sa revin la prietena care vrea sa isi cumpere apartament. A ales zona Colentina, din diverse motive, si a inceput sa caute. Am vizionat doua apartamente.

Apartamentul1: l era pe internet, particular, la pretul de 62.000 de euro si proprietarul se lauda ca bagase 14.000 de euro in el. Prima greseala cand vinzi o proprietate este sa te lauzi cu cat ai bagat tu in el si sa mai si crezi ca ai facut o treaba de milioane. Apartamentul respectivului, arata ca un apartament de cocalar, prost amenajat si pe deasupra anumite linii de vopsea parca le trasese Muhamad Ali, saracul om bolnav de Parkinson, atat erau de strambe si gresit trase. Am vazut, am salutat si ne-am grabit sa ajungem mai repede la masina, caci prima impresia cu primul apartament vizionat era total dezagreabila.

Apartamentul 2. Tot pe internet l-am gasit, tot particular. Un apartament nelocuit de 9 ani, si care arata dezastruos, dar pana la urma asta e si ideea, sa ti-l faci de la zero si sa nu vina sa iti zica, bai stii, eu am bagat 14.000 de euro in bomba asta… uite ce spoturi frumoase ti-am pus in arcada. Am discutat cu omul, a zis ca il lasa la 58.000 si a ramas ca mai tinem legatura si dusi am fost.

Am tot evitat sa cautam prin Agentii Imobiliare dintr-un simplu motiv. Mi se pare mult prea mare comisionul agentului pentru ce putin face. Adica, el se trezeste dimineata, merge la birou, da drumu la Argus, culege repede toate anunturile de la particulari si dupa le republica el cu numarul lui de tel. E si normal ca nu prea mai gasesti particulari daca toate agentiile asta fac. Pentru acel comision ce imi ofera agentul? Merge cu mine la vizitare si ne face cunostinta? Asta puteam sa fac si eu daca nu lua el anuntul si il dadea cu nr lui.

Eram revoltat impotriva agentiilor pentru ca nu isi justifica acest comision baban. Pentru cateva telefoane date, sa incasezi cateva mii de euro mi se pare aberant.

Bomboana de pe coliva a fost, insa, urmatoarea situatie. Un agent ne contacteaza si ne spune ca are un apartament de 2 camere decomandat la 70.000 de euro negociabil. Cam peste bugetul stabilit, insa am mers sa il vedem. Tot bomba de apartament, neamenajat in vreun fel, dar spatios insa cam sus pentru anumite gusturi, etajul 8. Noi am zis ca oferim 63.000 iar proprietara a zis ca vb si ea cu sotul si ne auzim prin intermediul agentului.

Seara, ne-am mai tot uitat dupa anunturi si am intrat si pe magazinuldecase.ro unde, surpriza, gasim apartamentul de 70.000 de euro dat la vanzare de particular dar la pretul de 66500 negociabil, anunt publicat in urma cu cateva zile. De ce diferenta? Simplu, agentul a zis pretul care l-a vrut el, pentru ca surplusul peste 65.000 erau comisionul lui din partea vanzatorului plus alti 1300 de euro de la noi. Deja eram plin de spume si il injuram pe agent de mama focului.

Astazi acelasi agent ne suna iar. Are un apartament pe strada pescarilor, amenajat lux, super apartament ce sa mai. La pretul de 66-67.000 de euro. Era vorba de primul apartament pe care noi il vazusem, cel varuit de Muhamad Ali, si care se vindea la 60.000 de euro de catre proprietar.

Asadar, noi fraierii care dorim sa cumparam apartamente, nu putem sa le cumparam pentru ca acesti paraziti care nu fac nimic umfla preturile de nu te mai poti atinge, doar din dorinta de a-si rotunji cat mai mult veniturile.

Un sfat pentru cei care doresc sa isi cumpere este sa caute bine pe internet, pe cat mai multe site-uri de anunturi si in special la particulari. Pretul care il vad pe site dat de agentie sa nu il ia niciodata in considerare pentru ca este umflat de ei. Multa bafta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *