Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/adimitra/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Burda Romania executata cu 1 Milion de EUR

Burda Romania executata cu 1 Milion de EUR

Azi am primit un articol despre Burda, AdPlayers. L-am citit si, desi auzisem zvonuri, m-a uimit. Se pare ca Burda Romania trebuie sa plateasca 1 milion de euro unei firme, drepturi de proprietate intelectuala asupra marcii “Copilul meu”. Mai acum ceva zile am citit despre Burda si despre procesul intentat. In 2003 firma Westaco a inregistrat marca “Copilul meu” la OSIM pentru mai multe domenii printre care si publicatii. Tot in 2003 a incercat si Burda sa il inregistreze, insa nu a mai putut pentru ca era deja inregistrat de Westaco. Cu toate astea in 2004 publisherul Burda scoate revista “Ioana Copilul meu”. In 2007 “Ioana Copilul meu” se rebranduieste in “Ioana Visul copiilor”.De aici eu nu am mai priceput. Cand conduci un ditamai trustul de presa si vezi ca o marca este inregistrata, tu tot lansezi un produs sub aceeasi marca? Nu este prost management aici? Trecand peste asta, Burda a fost data in judecata, si a pierdut procesul iar instanta a dat decizia ca Burda sa plateasca 50 de lei penalizari pentru fiecare zi de intarziere pana la scoaterea produsului de pe piata. Nemtii nu s-au lasat si au intentat si au deschis proces in instanta, in 2005, impotriva Westaco, pentru a le fi anulate drepturile de propietate asupra marcii “Copilul meu”. Au pierdut si aceste procese iar decizia instantei este definitiva si irevocabila iar Burda trebuie sa plateasca in conturile firmei Westaco 1 milion de euro.

Din pacate pentru Burda, care se scalda in ape adanci si negre din cauza acestei crize mondiale, aceasta decizie este ca o piatra de moara ce o va trage foarte in jos. Dar pana la urma ce-si face omul cu mana lui se numeste lucru manual. Puteau de la inceput sa lanseze revista sub un alt nume. S-au cramponat de un nume deja inregistrat si acum platesc consecintele. Se mai intampla si la case mai mari.


4 Comments

 1. Mugur

  8 July, 2009 at 12:06 PM

  Adi, draga… Normal ca este vorba despre un management prost. De ce crezi ca a fost zburat dl Schroeder? Caci realizarile “marete” se raduc prin cifre de vanzari din ce in ce mai mici. Ca sa nu mai zic ceea ce am mai zis, si anume: cum poti sa denumesti o revista dedicata mamicilor cu bebelusi “Visul copiilor”??? Poate “Visul mamicilor pentru bebeii lor”. De ce ar visa copiii o revista penru mamele lor? De ce “visul” cand e o revista cu sfaturi? Ma depaseste, dar acum, din fericire, de departe. Ma bucur sa constat ca prostia se plateste. In toate felurile.

 2. Adi

  8 July, 2009 at 12:12 PM

  Ai dreptate Mugur, dar ideea este ca nu pricep cine l-a lasat, cum de si-a inchipuit el ca o sa rezolve problema. Pana si eu, care nu sunt ditamai managerul neamt, stiu ca nu e bine sa te joci cu marcile inregistrate. Mai mergea daca erau o amarata de companie, muritoare de foame, dar astia sunt ditamai trustul. Cat priveste numele revistei, de ce ti-e neclar? Revista este visul copiilor, care o sa creasca mari si o sa multumeasca mamicilor ca au citit revista asta pentru a-i ingriji cand ei erau mici si visau :))… Aberatie, dar nu-i firma mea, fiecare si-o conduce cum vrea. Dar cum ai zis si tu, prostia se plateste cu varf si indesat. Ma gandesc la firma care detine marca “Copilul meu” ce o face cu 1 mil de euro cazuti din cer, asta in cazul in care Burda ii plateste in urmatorii 10 ani. 🙂

 3. nic

  30 July, 2009 at 8:56 PM

  Aveti dreptate: numele revistei e aberant. Cand am vazut prima oara revista pe o taraba, m-am gandit ca e o revista lucioasa pentru copii. Am cumparat-o si, surpriza, era plina de sfaturi pentru gravide, mame etc dar nu avea nici o legatura cu “visul copiilor”. Nu stiu cine a fost aiuritul sau aiurita care a avut o asa idee “stralucita” dar ar fi trebuit concediat in aceeasi zi in care a propus asa ceva.
  Revenind la incalcarea dreptului de proprietate intelectuala, ma gandesc si la alte consecinte. Nu stiu exact ce spune legea dar ma intreb daca hotararea data de instanta ii va afecta si pe cei care au avut functii de raspundere atunci, adica redactorul sef si altii din conducere. Adica sa fii redactor sef al unei reviste despre care stii care are titlul ce apartine altcuiva, mi se pare cel putin o alegere stranie. In fine, poate ca nemtii s-au gandit sa-l pedepseasca numai pe directorul general si l-au dat afara pe Schroeder. Nu cred ca a plecat de buna voie mai ales ca am vazut pe net ca nu are o alta oferta concreta, asa cum declara si el.

  Nu ma mira ca l-au schimbat; ma mira ca au numit in locul lui o persoana care a avut o functie de raspundere in Burda pe vremea cand compania utiliza fara drept titlul revistei. Deci era si el implicat in toata povestea asta.

  Oricum, inteleg ca in presa criteriile de apreciere, promovare sau sanctinare sunt altele decat in alte domenii.

  Sa le fie de bine si de invatatura pentru altii: dreptul de proprietate intelectuala trebuie respectat chiar si in Romania.

 4. Romania

  1 September, 2009 at 12:12 AM

  Nic, dar le stii! Cherchez eine director of dezvoltare, un cosmar maniaco-depresiv care bate campii fara pic de gratie. Adevarul este ca in spatele unui neamt sta intodeauna o romanca parsiva si proasta. Sic transit gloria mundi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *