Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/adimitra/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Birocratia nu se reduce cu 25%? Ar trebui

Birocratia nu se reduce cu 25%? Ar trebui

Daca vrei sa iti testezi vreodata limita rabdarii poti incerca sa depui un bilant contabil la Registrul Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti. Asta am incercat eu sa fac azi. Pentru bilanturi contabile trebuie sa mergeti la sediul din str. Intrarea Sectorului nr. 1, adica la Piata Muncii langa biserica Sf. Constantin si Elena. Programul este de la 8.00 pana pe la 16.00 parca. Bun! Am ajuns la RC la ora 11 si crezand ca un copil naiv ca o sa termin in 15-20 de minute ca sa ma pot intoarce in timp la birou, am intrat curajos pe usa. La parter nu era cine stie ce. Pentru bilanturi contabile trebuie mers la etajul 1 si 2. Trebuie platita o taxa, trebuie facuta o cerere si trebuie depus bilantul. Am mers sa platesc taxa la etajul 1 si mi-a venit rau. Toate cozile de la casierii erau lungi de peste 20 de metri si pe mai multe randuri. Neavand loc sa se intinda cozile serpuisera printre stalpii  de sustinere. Am mers si la etajul 2 si la fel ca la 1 aceleasi cozi, parca comuniste, la casierii.

Eu nu am rezistat si am plecat. Am zis ca mai bine merg maine dimineata cu noaptea in cap si stau pana deschide, decat sa stau cateva ore doar ca sa platesc o taxa, dar sa mai stau si la coada la depunere.

Deci birocratia chiar ne omoara, caci nu am mai vazut in viata mea asemenea cozi. Nu imi mai amintesc cum era cand mergeam la paine cu cartela… dar nu cred ca era chiar asa. Oricum ar fi avem nevoie de un sistem informatic, caci se pierde timp important stand si transpirand la niste cozi, pentru a-i spune statului ce ai facut tu in anul precedent. Insa probabil ca mai este mult pana o sa moara birocratia asta si sa facem si noi totul putin mai informatizat. Macar daca tot cheltuie sumele alea record pentru informatizarea diverselor structuri, sa merite investitia, caci asa nu se mai poate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *