Update la iOS 4 pe iPhone 3G

S-a lansat iPhone 4 si a inceput isteria. Cel putin eu abia astept sa imi iau. Nu stiu cum si nici nu stiu cand pentru ca la noi probabil o sa ajunga la anu :)). Deh asa suntem noi… mai inapoiati. Sau ma rog, cei de la Orange sunt inapoiati. Daca repeta grosolania de la 3GS pe care ti-l comandai si pe care il primeai peste o luna, caci ei nu lucreaza cu stocuri, atunci o sa il putem cumpara si avea de la Orange la jumatatea anului care vine. Nasol. Ditamai compania ca Orange sa nu aiba stocuri este penibil. In fine e treaba lor.
Odata cu iPhone 4 s-a lansat insa si iOS 4. Ultimul sistem de operare pentru iPhone. Si daca tot s-a lansat m-am hotarat sa fac update pe 3G-ul meu. Am bagat cablul in fund la iPhone si am dat update. Si-a facut backup, si-a descarcat sistemul de operare si l-a instalat. Am facut apoi restore in ideea de a-mi pune toate contactele, mailurile si aplicatiile pe care le avusesem instalate inainte. Si am inceput sa butonez. Si m-a apucat plansu’. In afara de contacte, mailuri si poze nu mai aveam nicio aplicatie. Toate aplicatiile mele pe acre dadusem banii s-au dus pe apa sambetei. De ce? Nu stiu! Doar si-a facut back-up si apoi restore. Cu toate astea aplicatiile mele nu era pe nicaieri. Aveam totusi aplicatiile salvate pe alt calculator.
Trecand peste acest aspect, am inceput sa butonez pe noul iOS 4. Vizual nu e vreo schimbare.
Ce am vazut in plus fata de OS 3.1.3 care il aveam inainte:
FOLDERS – iti poti pune mai multe aplicatii intr-un folder
CAMERA FOTO – iti arata o harta pe care poti vedea in ce locatii ai tras pozele – optiune interesanta dar nu chiar vitala
MAPS – cerculetul de jos din stanga, pe care apasai ca sa iti afle pozitia curenta, a fost redesenat si arata ca o sageata. Da stiu cerculetul arata ca o sageata.
CALCULATOR – au redesenat iconita. Cred. Nu mai stiu cum arata cea dinainte.
IPOD – poti crea playlist-uri. ipodul nu prea l-am mai folosit asa ca va recit din ce scrie pe site-ul Apple. Eu nu mai stiu cum arata inainte ipod-ul.
ITUNES – in sfarsit merge si pe Romania si nu mai este doar o iconita inutila pe ecranul telefonului.
MAIL – aici nu am reusit sa vad de ce este “even better mail”. Mai caut.
Cam atat despre iOS 4 pe iPhone 3G. Probabil pe 3GS mai are cateva chestii in plus.

Later edit:
Deci am lamurit misterul. Daca nu faci jailbreak la sistemul de operare pe iPhone 3G, nu beneficiezi de multitasking. Eu nu am si de asta nu aveam mulitaskingul activat. Am inteles insa ca s-ar misca mai greu telefonul daca ii pui multitasking. Cel putin asta zic cei care iti zic cum sa faci jailbreak. Grasu zice insa ca merge ok. S-ar putea sa se merite atunci sa imi fac si eu jailbreak.

2 Comments

  1. grasu

    23 June, 2010 at 6:49 PM

    Bă, ai uitat de tata schimbărilor. Multitasking, bine “un fel de”…

  2. Adi

    23 June, 2010 at 6:55 PM

    Pai cum sa uit, ca pe iPhone 3G nu merge. Sau merge?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *