S-a lansat Adobe CS5

Incepand de ieri, s-a lansat si in Romania Adobe CS5. Ma uimeste cat de repede apar versiunile astea noi ale suitei Adobe. Daca tin bine minte in decurs de 3 ani, am lucrat cu suitele de la CS1 la CS4 iar acum astept sa sa folosesc si CS5. Am intrat pe site-ul adobe.com si am aruncat 2 ochi sa vad ce-i nou in suita asta.

Noul Indesign permite o mai usoara editare a obiectelor. De exemplu poti face foarte usor un colt rotunjit sau doua asupra unui frame de poza. Poti bifa autofit si mistispatiul dintre doua frame-uri de poza in asa fel incat poza din stanga sau cea din dreapta se mareste sau micsoreaza.

Adobe CS Review, optiune pe care nu am bagat-o in seama, initial, dupa ce am vazut prezentarea mi-am dat seama ca poate fi de mare ajutor. Practic faci o pagina si o postezi online cu ajutorul Adobe CS review si o poti sharui colegilor, dupa care poti discuta asupra ei. Ce mai trebuie imbunatatit, poti exemplifica foarte usor ce modificari se doresc. Foarte utila, daca se verifica paginile de persoane care se afla in locatii diferite, insa au acces la internet.

Track Text Change, urmareste modificarile facute asupra textelor din pagina.

Multiple Size Pages, te lasa sa creezi pagini cu dimensiuni diferite in acelasi document.

Am aruncat un ochi si la noutatile din Illustrator si cel mai mult mi-a placut posibilitatea desenarii in perspectiva (Perspective Drawing) in sensul ca efectul iti este facut automat asupra anumitor elemente pe care le doresti in perspectiva.

Drawing enhancements poti desena in interiorul unui shape in timp ce acesta se comporta ca un clipping mask, adica poti trage linie dintr-un cap la celalalt al artboardului, el o sa iti deseneze linia doar in interiorul formei desenate anterior de tine.

Shape Builder tool, destul de utila, un fel de pathfinder mai usor, mai interactiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *