Noul iMac de 27″ te lasa cu gura cascata

Mi-am inceput ziua cum nu se poate mai bine… urmarind prezentarea noului iMac. Sa va povestesc cum am luat eu contact cu Apple. Prima data cand am pus mana pe un Macintosh a fost acum 5 ani, cred, si mi s-a parut o prostie, greu de folosit, mult diferit fata de windowsul meu XP, tastatura ma scotea din minti caci ma incurcam in taste. In alte cuvinte mi-a displacut total dar nu am zis nu am sa mai pun mana pe un astfel de calculator. Si ce bine ca nu am zis, ca un an mai tarziu am venit in Bucuresti la interviu la Pro Sport. Proba a fost in Quark dar pe Mac, un G5, si quarkul inca era la versiunea 6.5 parca, adica versiunea la care daca dadeai cut la toate elementele dintr-o pagina si dadeai undo iti crapa. M-am angajat la Pro Sport si mi-au luat cateva luni sa ma obisnuiesc cu mac-ul, insa in continuare credeam ca e o prostie. Dupa un an de zile deje eram fan mac, dupa 2 ani eram innebunit dupa mac-uri iar de 1 an de zile sunt mandrul posesor al unui iMac de 24 de inch, procesor de 2.8, 320 hdd si 4 GB de ram.

Acum insa iMac-ul meu este deja invechit. De cand l-am cumparat au mai iesit, 2 versiuni de iMac, insa ce am vazut azi m-a ramas cu gura cascata si pe tot timpul prezentarii imi curgea un scuipat in coltul gurii si exclamam doar wow si waaaaaaaaaa. Au reusit sa faca un iMac de 27 de inch, o claritate de iti sta mintea in loc, performante de computer Nasa o tastatura foarte simpla si eleganta iar amaratul de soarec este deja geniu pentru ca este atat de simplu, fara butoane, fara scroll dar cu un chip integrat care poate recunoaste cate degete ai pus pe el, poti sa faci scroll doar miscand degetul in jos sau in sus, poti sa dau back sau forward doar misgand 2 degete stanga sau dreapta. Dupa prezentarea asta deja vreau sa vad cat costa noul iMac, sa il vand pe al meu si sa imi iau noua jucarie… e mai mult un fason pentru ca al meu este inca in putere si nu ma deranjeaza cu nimic in rularea aplicatiilor, dar totusi un ecran de 27 de inch si memorie de 8 sau 16GB de ram ma tenteaza ceva de speriat.

Prea multe vorbe, urmariti prezentarea si aveti grija sa nu va traga curentul la dinti, caci va garantez ca o sa ramaneti cu gura cascata. Enjoy!

1 Comment

  1. mihai

    7 November, 2009 at 3:14 PM

    salut sunt mihai sunt membru la campania spune nu drogurilor vreau ca sa ajuti si tu daca vrei http://www.spunenudrogurilor.com este o campanie non profit lasa un comentariu daca sustii aceasta campanie sa te sustinem si noi multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *