Incendiu la un bloc din Colentina

pompieri, incendiu

Sambata trecuta pe cand mergeam spre Baneasa Shopping City pe strada doamna Ghica vad masini de pompieri, politie ambulante. Incendiu. Nasol. Nu stiu de la ce a izbucnit.

Aseara am iesit sa scot niste bani de la bancomat si in drum am observat harmalaie mare, masini de politie, ambulante, masini de pompieri. Incendiu, din nou. Aici am inteles ca ar fi pornit din cauza unui panou electric.

Daca stau sa ma gandesc ca toate blocurile astea vechi au si instalatia electrica la fel de veche, inseamna ca asta este abia inceputul. Colac peste pupaza de cativa ani le mai si reabilitam si le imbracam frumos intr-un strat pufos de polistiren care ghici ce… nu este deloc ignifug, ba chiar arde cu mare talent. Si culmea cica mai si este interzis la reabilitarea blocurilor mai mari de 4 etaje. Ei sa vezi atunci distractie.

Si de aici o noua reclama pentru cei de la Selgros “De ce sa iti reabilitezi blocul cu polistiren? Pentru ca avem cea mai buna carne… pentru gratar… la focul blocului”

Si ca sa nu credeti ca m-am culcat graphic designer si m-am trezit de dimineata expert in materiale de constructii poftiti aici citat dintr-un director de firma de constructii:

În momentul în care flacăra ajunge la el, este foarte greu de oprit. Tocmai de aceea, conform standardelor europene, izolările cu polistiren sunt permise la clădirile care nu depăşesc 12 metri, adică undeva la patru etaje. Dar aceste directive nu sunt respectate şi la noi, deşi ar trebui.

Nu stiu voi ce faceti dar eu in weekend merg la Selgros ca sa nu fiu luat pe nepregatite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *