G-Force cu Porcusori de Guineea

Ultima data cand am fost la film am vazut reclame si la G-Force un filmulet cu niste porcusor de Guineea. Am zis ca pare interesant si l-am vazu, 3D chiar, tot in Plazza… mare greseala. 2 bilete la un film 3D sunt 72 de lei. Am vrut sa imi iau si scaunul acasa cand am plecat. Am incercat dar nu s-a desprins de podea. Mi-am dat seama ca defapt in pretul biletelor nu sunt incluse si scaunele… Trebuie sa fii tampit sa dai atati bani, dar sa recunoastem noi oamenii nu suntem recunoscuti pentru o inteligenta constanta. Azi esti destept si maine faci o ditamai prostia :)). Dar revenind la filmulet, este dragut, o comedie cu porcusoi de Guineea care cu ajutorul tehnologiei puteau vorbi cu oamenii si erau antrenati pentru a deveni niste agenti speciali. Filmul are scene foarte amuzante, porcusorii isi dovedesc abilitatile de agenti chiar daca nu erau inca agenti in toata regula si chiar daca FBI-ul le inchide laboratorul si incearca sa dizolve toata echipa. Un anume nene care vinde electrocasnice si introduce in fiecare aparat un chip care sa stie cata cafea ai consumat si atunci cand ti se termina sa o adauge pe lista de cumparaturi, iar toate aceste aparate fiind interconectate. In acest film este si un geniu informati, o cartita, care se dovedeste defapt geniul criminal al filmului, pentru ca pune la cale distrugerea lumii cu ajutorul acestor aparate electrocasnice care se puteau transforma in arme. Deja cand am vazut primul Esspresor ca a sarit la bataie ma uitam ciudat la film. Parca era prea pueril. Intr-un final cartita care pusese la cale toata razbunarea construieste o masinarie care emitea o unda electromagnetica ce reusea sa atraga diversele gunoaie metalice din spatiu, sateliti, rachete etc. Stateam si ma gandeam… avem astfel de gunoaie in spatiu? A ajuns melteanul de pe marginea DN1 sa arunge gunoaiele si in spatiu? Intr-un final cartitei ii vin mintile la cap si porcusorii reusesc sa distruga masinaria si unitatea centrala care control toate aparatele electrocasnice care incepusera deja sa isi dea stapanii cu capul de pereti.

Dupa cum am zis filmul a fost 3D si a fost a doua experienta 3D in materie de filme. Prima a fost cu Ice Age si trebuie sa recunosc ca la sfarsitul filmului am zis ca nu-i mare smecherie cu 3D-ul. Azi insa la G-Force era sa ii trag o palma prietenei cand din senin o musca mi-a trecut pe langa cap… in film. Nu stiu daca sunt ochelarii caci cei de la CinemaPro aveau niste ochelari banali pe cand cei de la Plazza aveau unii care aratau mai profi, sau a fost filmul, insa ma indoiesc ca a fost filmul.

La sfarsit de film, dupa ce am incercat sa iau scaunul si nu am putut, am vrut sa ies din sala dar pe randul meu trona mare o cutine XXL de popcorn si cu o sticla in ea. Mi-am adus aminte de o zicala sau fabula sau ce pisici o fi pe care mi l-a zis bunica-mea acum vreo 15 ani.

Un boier dadea o petrecere la el la conac si vrand sa stie cam cata lume a venit la petrecere cheama o sluga si ii zice sa numere toti oamenii de la petrecere. Sluga ia o buturuga si o puna in aleea conacului. Toti petrecaretii care se indreptau catre conac se impiedicau de buturuga, se ridicau si apoi intrau in conac. O singura femeie a ajuns in fata buturugii si a mutat-o din drum ca sa treaca. Atunci sluga a dat fuga la boier si i-a spus ca un singur om a venit la petrecere dar foarte multe oi.

Din dorinta de a nu fi o oaie, sau dupa cazul meu un berbec, am luat galetusa de popcorn si am insotit-o pana la cosul de gunoi. Ghici ce? Nu mi-au cazut mainile ca am dus-o. Asadar sfat pentru toti papagalii care merg la film si isi lasa ambalajele pe scaune si pe jos, faceti un efort si stati acasa daca va e lene sa va duceti mizeria la gunoi. Poate acasa aveti mama care va sterge la fund, la cinema insa nu o luati cu voi ca va costa la bilet, deci simte-te bai berbecule ca nu traiesti la stana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *