Cum mi-au spart masina niste “profesionisti”

furt radio casetofon passat

furt radio casetofon passat

De foarte multa vreme nu am mai scris pe aici si in ciuda acestui fapt blogul meu are in jur de 1800 de vizitatori unici pe luna. Foarte tare. Dupa atata vreme un eveniment recent si foarte neplacut m-a facut sa imi dezmortesc degetele si sa arunc doua vorbe pe aici.

Duminica asta, pe la 9 dimineata suna de zor la usa un vecin. In mod normal nu ma prea cauta vecinii pentru ca nu ne stim de o viata insa vecinul de duminica ma intreaba daca am cumva un Volkswagen Passat negru pentru ca mi l-au spart hotii. Buuuun. In secunda doi mi-a venit in minte faptul ca lasasem in portbagaj un aspirator KIRBY de la firma de curatenie care valora o gramada de bani. Nu imi era ca las firma de curatenie fara aspirator ci ca o sa platesc in continuare ratele la el.

In fine, am coborat la masina ca sa o gasesc cu geamul spart si cu Radio CD-ul jumulti din bord, dar nu scos cum il scoate un profesionist, a nuuu, ci jumulit de-a binelea si odata cu el rupte si toate plasticele din bord. Mi-au luat baietii si detectorul radar din cotiera, ceva maruntis care mai era pe acolo, asigurarea RCA din torpedo, harta bucurestiului. Ai zice ca au iesti la supermarket. Nu s-au grabit, au adunat tot ce au gasit.

Colac peste pupaza a mai si plouat in noaptea aia si drept urmare scaunul soferului era fleasca, la fel si capitonajul de pe usa stanga fata. Am observat toate astea cu coada ochiului in timp ce ma indreptam in fuga spre portbagaj sa vad daca am ramas si fara aspiratorul KIRBY. Mi-a revenit tensiunea cand am vazut ca la portbagaj nu umblasera. Asadar firma de curatenie nu a fost pagubita ci doar eu.

Cei de la CASCO si-au facut cruce cand au vazut dauna. A fost simplu: o sa imi puna alt geam si o sa imi schimbe toata plansa de bord. Ieftin, probabil cateva mii de euro toata distractia. Dar nu se repara nimic inainte de a primi dovada de la Politie care vine cel mai devreme in doua saptamani. Ei da, birocratia noastra draga. Dar cum sunt un optimist privesc partea buna a lucrurilor: pot asculta manelele de la semafor si ma bucur de aer proaspat fara sa mai pornesc eu clima si uita asa economisesc si motorina. Mai nasol ca nu o sa vad anumite semne de circulatie prin folia din stanga.

8 Comments

 1. infit

  28 January, 2013 at 5:02 PM

  ioi… nasol! pana la urma ai rezolvat problema?

 2. Adi

  20 February, 2013 at 10:27 AM

  Salut,
  am fost cu masina la CASCO si mi-au schimbat tot bordul pentru ca nu se mai putea folosi. Ce este si mai interesant este faptul ca la doua saptamani mi-au spart-o iar. De data asta mi-au luat doar cartea service, toata mapa cu care vine de la Volkswagen. Probabil au avut nevoie de ea pentru codul casetofonului.

 3. cristina

  7 June, 2013 at 10:23 AM

  doar atat :

  http://store.falcon.ro/produse/171-alarme-auto/191-sisteme-de-securitate/545-viper-350-plusalarma-auto-cu-2-telecomenzi-cu-4-butoane.html

  ieftin prin comparatie cu neplacerea pe care ti-o provoaca o spargere.

  toate bune!

 4. ADi

  10 June, 2013 at 11:10 AM

  Merci pentru informare Cristina. Eu imi pusesem deja alarma pe masina, exact de la Falcon. Am zis ca nu mai stau sa mi-o sparga iar. Bine mi-am pus alarma si mi-au spart-o iar… dar nu mi-au mai furat mare lucru… doar cartea service in care era codul RCD-ului :)).

 5. Ana

  11 June, 2013 at 11:26 AM

  Buna,

  Stiu ca atunci cand ai dauna pe CASCO ti se mareste polita. Ai patit asa ceva? Ma intereseaza sa stiu, pt ca am lovit si eu masina si vreau sa vad la ce sa ma astept de la cei de la CASCO.

 6. ADi

  11 June, 2013 at 3:17 PM

  Buna Ana. Sincer sa fiu si eu am auzit de povestea asta ca se mareste polita CASCO daca ai dauna, dar eu inca nu am patit-o. Nu stiu daca faptul ca este pe leasing conteaza. Probabil o sa vad anul asta cand imi expira si o reinoiesc. Eu sper sa nu. Imi pare rau ca ti-ai busit masina. Spor.

 7. Miky

  29 June, 2013 at 1:28 AM

  Da tu de ce pastrezi cartea service in masina??

 8. ADi

  5 July, 2013 at 6:44 PM

  Da unde vrei sa o pastrez? Aia este o carte cu ce s-a reparat/revizuit pe la masina. Cartea de identitate a masinii nu e recomandat sa o tii in masina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *