Ce nu mai expediaza Posta Romana si ce incompetenti lucreaza la Directia de taxe si impozite locale a sectorului 2

Sunt doua intrebari la care va raspund imediat povestindu-va o intamplare de care am avut parte acum cateva saptamani.

Partea I:

Asadar, acum cateva saptamani, am primit in cutia postala un aviz de la Sameday Courier cum ca am o scrisoare recomandata de la Directia de taxe si impozite locale a sectorului 2 si ca nu am fost gasit acasa pentru a-mi fi inmanata. Panica! Nu primisem in viata mea asa ceva si scenarii diverse incepeau sa imi vina in minte. Nu intelegeam de ce Directia de taxe si impozite locale imi trimite o recomandata pe firma printr-o firma de curierat rapid privata. E grav, ma gandeam eu.

Mi-am luat inima in dinti si am mers la Directia de taxe si impozite locale 2 ca sa ridic minunatia. La ghiseu o intreb pe duduie, ca un roman nemultumit ce sunt: Doamna de cand livreaza Directia de taxe si impozite locale scrisorile prin firma privata de curierat si nu prin posta? De ce trebuie sa vin eu tocmai de acasa la dvs sa o ridic cand puteam foarte bine sa merg la posta din cartier? De ce trebuie sa pierd timp pretios in care as putea sa fac bani pe care sa ii impart mai apoi jumate jumate cu statu roman?

Raspunsul din partea duduii foarte ciufute: Sunteti al nu stiu catelea azi care imi pune intrebarea asta. Mda… raspuns tipic pentru un functionar la fel de tipic.

Partea a II-a:

Semnez, iau plicul si il desfac si citesc: Somatie de plata + Titlu executoriu. Va aducem la cunostinta ca nu ati declarat in timp masina cutare, pe care ati cumparat-o in decembrie 2013 … amenda XX lei, cheltuieli de executare silita – 16 lei. Termen de plata 15 zile de la primirea prezentei somatii.

Sun la mine la firma sa intreb de ce nu s-a rezolvat problema asta cu masina respectiva doar ca sa mi se spuna ca aceasta hartie a mai venit si acum 3 luni si ca au fost si atunci cu dovezile cum ca am platit in ianuarie 2014 amenda pentru depasirea celor 30 de zile in care trebuia sa declar masina.

Ma rog, sistemul e invechit la taxe si impozite locale, functionarii sunt sictiriti si li se rupe lor de timpul tau, asa ca am trimis iar fetele cu dovezile cum ca acea amenda a fost platita de acum 6 luni si primesc urmatorul raspuns: Am inteles ca a fost o confuzie si ca a fost platita dar tot trebuie sa ne platiti cheltuielile de executare silita.

Pardon? Cum sa platesc cheltuielile de executare silita daca m-ati executat degeaba?, zic eu.

Nu ca asa trebuie ca nu avem cum sa vi le scadem, zice duduia de la taxe si impozite locale.

Concluzia:

De ce platim taxe si impozite locale daca cei care le administreaza sunt niste incompetenti sinistri si nu le inregistreaza ca mai apoi sa ti le mai ceara o data?

De ce Directia de taxe si impozite locale nu lucreaza cu o institutie de-a statului, Posta Romana, pentru a trimite aceste plicuri? De ce Posta Romana care este pe pierdere pe toate sectoarele nu poate trimite aceste plicuri asa cum le-a trimis pana acum?

De ce banii merg la Sameday Courier in loc sa mearga acolo unde este mai multa nevoie de ei? Si ca o paranteza: De ce cumparam garnituri de metrou din Spania de zeci/sute de milioane de euro cand la fel de bine le putem face si noi in tara si sa cream locuri de munca, sa stimulam economia singuri nu sa asteptam sa vina investitoru strain cu banii sa ne scoata din lumea a treia?

Pentru ca probabil era mai bine daca ne civilizau francezii si nu romanii incat sa avem mai mult sange revolutionar in noi incat sa nu acceptam rahaturile politice pe care ni le serversc, pe banii nostri, alesii neamului.

Si cand ma gandesc ca e posibil sa ma aleg cu Ponta presedinte mi se face si mai rau. Zici ca Romania e taram de basm: ne-au condus Țapu’, Popeye si din toamna, posibil, Victor “Shrek” Ponta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *