Am salvat un caine comunitar

caine comunitar lovit, ochi infectat

Joi seara ma suna sotia sa imi zica de un catel care se tot invartea pe la noi prin fata blocului. Credea ca s-a pierdut sau ca a fost abandonat si ca ar vrea sa il duca la noi la firma de curatenie ca era al naiba de frig afara. I-am zis puna mana sa il ia si sa il bage in casa. Bineinteles ca i-a fost frica sa nu o muste si nici nu a putut sa il prinda ca era ca argintu viu, asa ca i-am zis ca ma grabesc spre casa si il iau eu.

Sa ne intelegem “dulaul” de care ii era frica era un amarat de catel de talie mica pe care pana in ziua de azi eu nu l-am auzit deloc latrand, dar deh… ea se sperie si de soricei si probabil ca o sa-mi zica ceva de mama cand o sa citeasca postarea :). Revenind la catel pot sa zic ca am ajuns acasa si l-am cauat 30 de minute prin tot cartierul dar nu l-am mai gasit. Am abandonat ideea ca o sa il mai gasim si ne-am vazut de viata. Duminica in timp ce ma intorceam de la birou de la firma de curatenie, prin dreptul ansamblului Rose Garden il vede pe dulau… bineinteles alergand ca turbatu pe la toate blocurile. S-a dus la el sa il mangaie si sa vada ce face si a constatat ca se lovise la ochiul stang si era infectat si plin de sange. Bleah! Arata destul de urat, dupa cum vedeti si in poza.

Si uite asa nu am mai scapat de gura ei sa il prind si sa il ducem la birou si sa il ingrijim. L-am alergat pana la rond la doamna Ghica si va zic ca asta nu-i cel mai inteligent caine. In 300 de metri era sa fie calcat de 3 masini. Traversa strada ca … vaca.

In fine, l-am prins, l-am dus la birou si i-am inprovizat o cusca din ceva cutii de carton i-am cumparat mancare si castroane speciale. Ce sa mai… ca niste adevarati posesori de animale de companie. Sotia s-a ocupat sa il duca la doctor si sa incerce sa ii salveze ochiul ala. A costat-o vreo 250 de lei distractia asta. Ieftin avand in vedere ca ma asteptam sa ii ceara 5-600 de lei. Acum este pe tratament saracuta si speram sa ii salvam ochiul.

Bineinteles ca am stat cu stres sa nu uite usa deschisa cei de la firma de curatenie si o sa fuga. S-a si intamplat asta intr-una dintre zile dar l-au prins si l-au adus iar in casa. Asa ca acum la firma se ofera atat servicii de curatenie cat si ingrijire si hosting pentru animalele strazii :). Ar trebui sa aduc acolo si papagalii pe care i-am gasit tot pe strada si care in dimineata asta mi-au facut capul calendar.

MORALA:
Daca te numesti iubitor de animale si protestezi in piata Revolutiei ca sa nu iti omoare primaria cainii comunitari din fata blocului chiar daca ei se chinuie iarna la -20 de grade,  iar in timpul liber omoara copii sau ii mutileaza ori ucid vreun japonez care vine seara obosit de la munca, daca te regasesti in aceasta descriere atunci stai naiba acasa si nu mai bloca centrul orasului cu protestele tale stupide sau pune mana si salveaza un caine pe care sa il tii acasa, in casa si nu sa ii dai drumul iar pe strazi doar ca sa scape de eutanasiere.

Later edit:

Ea: dar vezi ca nu e caine comunitar
Eu: da ce este?
Ea: eee, e caine de casa
Ea: nu ma supara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *